Ken jij jouw loopbaanwaarden?


Een waarde is een betekenisgevend ideaal, iets wat we belangrijk vinden om na te streven. Waarden zijn heel individueel, wat voor mij belangrijk is, is misschien voor jou helemaal niet belangrijk. Aan waarden zijn emoties verbonden. Wanneer je je in een situatie bevindt waar voor jou belangrijke waarden gerespecteerd zijn, voel je je goed, als een visje in het water. Het omgekeerde is ook waar. Wanneer je je in een omgeving bevindt waar er over jouw waardegrenzen gegaan wordt, wordt je boos, verdrietig ... Hetzelfde geldt voor mensen. Er zijn mensen in onze omgeving waarmee we waarden delen, maar we kennen ook allemaal mensen waar het waardengericht niet mee klikt.

Hoe weet je nu wat jouw waarden zijn?

We staan zelden heel specifiek stil bij waarden in ons leven. Ik kan mij voorstellen dat je zelden of nooit een gesprek gevoerd hebt waarin je heel specifiek praat over "de waarden die jij belangrijk vindt". Meestal komen waarden tot uiting in emotionele verhalen. Verhalen waarin we onze verontwaardiging uitdrukken of bewondering uitspreken. Verhalen die ons boos maken of hoop geven.
Ken jij zo verhalen die jou bijgebleven zijn?
Mijlpalen in ons leven zijn vaak overgoten door een waarden-sausje. Wanneer je een tijdje samen bent met je partner en de relatie wordt serieuzer, praat je wel eens over "waar wil jij met je leven naartoe". Of wanneer er een kindje op komst is, praat je wel eens over "hoe willen we dat onze kinderen in het leven staan". Bij een plots overlijden of confrontatie met ziekte of trauma gaan we heel wat bullshit wegfilteren en stilstaan bij wat belangrijk is in het leven.

Waarden en werk

Ook in je werksituatie zijn waarden belangrijk, ook al is dat misschien niet meteen een levensgebied waarbij je denkt aan waarden.
Het is misschien een kort-door-de-bocht voorbeeld, maar stel dat jij dierenwelzijn heel belangrijk vindt, dan ben ik er van overtuigd dat je je niet echt top zal voelen in een job in het slachthuis. Oké, een straf voorbeeld. Het is echter vaak subtieler dan dat. 
Stel dat jij gelijkwaardigheid belangrijk vindt en je ziet de rol van je leidinggevende als gelijke binnen het team, maar met een coördinerende rol en eindverantwoordelijkheid. Je leidinggevende zelf ziet dat anders. Hij / zij ziet vindt dat een leidinggevende hiërarchisch boven het team staat. Wel dan gaat zich dit uiten in zijn of haar gedrag en dat ga jij voelen. En je gaat je eraan ergeren, want het strookt niet met je waarden.

Het ontdekken van je eigen loopbaanwaarden is een cruciaal onderdeel van loopbaanbegeleiding.


>