Over mij

... mama van Nina (°2014) en Ruben (°2015), vrouw van Noël, dochter, zus, vriendin, collega, masterstudente Klinische Psychologie, coach met eigen praktijk...Wil je weten wie Wendy Celis op papier is? Dan verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn pagina! Aarzel ook zeker niet om een connectieverzoek te sturen, want ik ben ook benieuwd naar wie jij bent.

Mijn passie voor coaching en psychologie

Al in mijn tienerjaren was duidelijk waar mijn passie lag ... interesse in mensen en menselijk gedrag. Hoe komt het toch dat we ons met z'n allen zo ongelukkig voelen, ondanks de mogelijkheden en de welvaart die we hebben? Waarom durven we niet gewoon helemaal onszelf zijn? Schrik wat ze van ons gaan denken, angst om te falen, angst voor oordeel of afwijzing... We liggen 's nachts te piekeren en branden op door te rennen, pleasen, door altijd maar meer te willen en door een gevoel van 'wat scheelt er toch met mij? Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn?"

Mijn stijl in aanpak is coachend. Tijdens mijn loopbaan in het bedrijfsleven volgde ik meerdere coachingtrainingen en deed ik mijn praktijkervaring op.

Verantwoordelijkheid

Ik heb niet altijd de gemakkelijkste of de kortste weg genomen in mijn leven. Hoewel ik wist waar mijn hart lag, heeft het toch nog jaren geduurd eer ik er iets mee deed. Mijn studie Psychologie is in eerste instantie niet gelukt. Ik was op alle vlakken student, behalve op vlak van studeren. Maar tijdens mijn loopbaan in het bedrijfsleven, bleef het toch in mijn achterhoofd spelen dat ik ooit als coach of psychologe zou werken... als werkstudent zit ik nu in de Master Klinische Psychologie. Meer dan ooit geloof ik in de eigen kracht die ieder van ons in zich heeft. Meer dan ooit geloof ik in het nemen van de eigen verantwoordelijkheid voor je leven. In het creëren van je eigen pad.

Op zoek naar een werkbare aanpak

Ik hou van een concrete aanpak, van trainen van en oefenen met nieuwe vaardigheden. Uiteindelijk heeft iedereen zijn of haar eigen waarden, normen, motieven, talenten, valkuilen, angsten, onzekerheden, dromen ... en is het de bedoeling dat we een manier vinden die werkt voor jou. Dat we gaan zoeken naar jouw passie, naar zaken die jou tot rust brengen of die jij wil bereiken.

Mijn studies 

De laatste tijd laait er heel wat stof op in de media over "coaches" en dan vooral de "stress- en burn-out coaches". Iedereen lijkt wel coach te zijn tegenwoordig.

En dat mag wettelijk. Iedereen mag een bordje aan de deur hangen met "coach", daar is wettelijk nog niks over geregeld. Ik vermoed dat er wel vroeg of laat iets zal geregeld worden. Veel coaches springen op de burn-out-kar zonder de nodige know-how en doen daarmee potentieel meer kwaad dan goed. Vandaar dat ik het toch wel belangrijk vind om hier duidelijk te maken wat mijn achtergrond hier in is

Master Klinische Psychologie (Open Universiteit) ... bijna ..  het eindwerk

Opleiding Stress- en Burn-out Coach (HRD Academy)

Basisopleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapy) (Allegre Instituut)

Life Coaching (Ondernemersschool°

Verscheidene coachingopleidingen in het bedrijfsleven

Training in vaardigheden als time-management, assertiviteit, customer delight, TVP ...

Bachelor Communicatiebeheer, optie Public Relations (KHM - De Ham)

Voor meer details, nodig ik u graag uit op mijn LinkedIn profiel

>