Stress & Burn-out

Diagnose: burn-out .... wat nu?

Je bent bij de huisarts geweest. Het gaat niet meer! Uitgeput, emotioneel, kan je niet meer concentreren, bent vergeetachtig,  ... het vat is leeg!
Wat nu? 

Stress, overspannen ... wat nu?

​Je voelt dat je begint te lijden onder stress en je krijgt het maar niet 'onder controle'. Je bent moe, emotioneel, ... Je wil dit niet meer. Je wil hier iets aan doen voor het verder 'uit de hand loopt'

Analyse

In de eerste fase krijg je heel wat informatie over wat stress is, wat stress teweeg brengt in je lichaam en wat het met je doet. We doen samen een grondige analyse van je huidige klachten en gaan eens kijken naar "hoe het zover is kunnen komen"

Conditie

Aan stress en burn-out is een niet te onderschatten fysieke kant verbonden.  Het is dus belangrijk dat we samen ook eens kijken naar je dag- en weekindeling en naar hoe stress heeft ingewerkt op jouw lichaam. We gaan focussen op je fysieke conditie, je lichaam en je leert technieken die je kan inzetten om je systeem te leren kalmeren en ontspannen. Doen wat werkt voor jou, is hier het motto. 

Cognitie

Heb je wel eens stil gestaan bij wat jouw spontane interpretatie is van wat er in je leven gebeurt? Pieker je wel eens? Of kan je zaken moeilijk loslaten?
In deze fase van burn-out herstel leer je anders omgaan met gedachten en emoties. En dit vanuit RET (Rationeel Emotieve Training) of ACT (Acceptance and commitment therapy). Beide technieken zijn uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en zijn bewezen effectief

Effectief functioneren

We hebben nu gewerkt aan fysieke herstel, ontspanning en aan breinhygiëne gedaan ... We starten de fase van effectief functioneren wanneer er terug energie, ademruimte en goesting is om te beginnen kijken naar een andere toekomst. In de fase van effectief functioneren zoomen we samen in op je waarden, dromen, persoonlijke doelen, je talenten ... kortom, we gaan kijken naar hoe JOUW pad voor de toekomst er uit ziet.

Sociaal functioneren

Hoe ga je om met familie, vrienden, collega's, leidinggevenden, je partner ... ? Lukt het je om te communiceren over je behoeften en wensen? Durf je je grenzen aangeven? 
In deze fase gaan we aan de slag met communicatie en assertiviteit. Je leert hoe je je grenzen leert voelen en bewaken en hoe je communiceert met impact.

Stabiliseren

Je hebt hard gewerkt aan jezelf op verschillende vlakken. Je bent klaar om op eigen benen jouw pad gaan te bewandelen.... met je coach op de achtergrond. Je bent nu gewapend om zaken aan te pakken. Je hebt de touwtjes weer zelf in handen.
In deze fase plannen we nog enkele terugkommomenten met een beetje tijd tussen.

>