september 18, 2020 10:42 am

InVia Coaching
"Nu toch geen loopbaanbegeleiding zeker ... ik blijf toch waar ik ben"

Oh jawel, nu juist WEL loopbaanbegeleiding.
Loopbaanbegeleiding hoeft niks te maken te hebben met "van werk veranderen". Voldoening zoeken in je werk kan zeker ook betekenen je huidige job eens onder de loep nemen en finetunen.

Hoezo dan?

We zitten volop in coronatijd en de berichtgeving over de arbeidsmarkt en de economie is niet bepaald een lachertje. Je zou er moedeloos van worden. Het klopt helemaal dat het niet het moment is om ondoordacht risico's te gaan nemen in je loopbaan en toch is het belangrijk dat je werk ook een plek is waar je energie van krijgt. We zitten zoveel tijd van ons leven op ons werk. 

Onze veerkracht wordt door corona al langs alle kanten op de proef gesteld. Als ik naar mezelf kijk is het vooral de nasleep van 11 weken lockdown-light met twee kleine kinderen, in juni even adem happen en dan de zomervakantiepuzzel, de beperking op sociale contacten, het altijd alert zijn op mondmasker, afstand, handjes ontsmetten, ... Kleine zaken die doorwegen omdat ze zolang duren.

Dus, ja, net nu wel ...

Dus, ja ... net nu wel loopbaanbegeleiding zodat je jezelf goed leert kennen als werkmens en samen met een loopbaancoach kan puzzelen aan een werksituatie die bij je leven, je waarden, je persoonlijkheid en je talenten past. Als je jezelf goed leert kennen, weet je waar je energiegevers en je energielekken zitten en kan je heel praktisch en concreet gaan kijken hoe je energiegevers kan gaan opbouwen, zodat je werkplek een fijne plaats is om te zijn, een plaats waar je connectie voelt, waar je jezelf kan ontwikkelen en waar je bijdraagt tot een groter geheel en connectie voelt met je collega's en de organisatie.


>